Hampir semua link dibawah adalah halaman milik penulis. Sebarang masalah bolehlah hubungi terus kepada saya.
HUBUNGI | AGAMA | GAMAT ONLINE | LANGKAWI TOUR| IKLAN1-KOSONG | IKLAN2-KOSONG |

Ahad, Februari 19, 2012

Lambakan Makanan Haram di Pasaran


Salam semua,,
Kod lemak babi ini adalah benar dan telah di sahkan oleh pihak JAKIM

Tolong jangan main beli ja barangan di pasaran sekarang terutama makanan segera macam apollo, cadbury dan lain-lain.. print code ni simpan dlm wallet atau henset. refer bila nak beli apa-apa dipasaran. Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam. Kalau takdak gak kod ni kita serah je pada Allah dengan harapan Allah ampunkan dosa kita seandainya tidak kita ketahui selepas kita cuba mencari yang halal dan terbaik...wallahu a'lam

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

Haram :
01.E120   02.E140   03.E141   04.E160a   05.E161b   06.E161g   07.E252   08.E430   09.E431
10.E441   11.E542   12.E634   13.E635   14.E904   15.E920   16.E921   17.E1105

Syubhat :
01.E101   02.E101a   03.E106   04.E111   05.E121   06.E125   07.E126   08.E130   09.E152
10.E153   11.E161a   12.E406   13.E440   14.E312   15.E316   16.E318   17.E339   18.E340
19.E341   20.E422   21.E432   22.E433   23.E434   24.E435   25.E436   26.E445   27.E451
28.E452   29.E470   30.E570   31.E572   32.E621   33.E622   34.E623   35.E624   36.E625
37.E631   38.E640   39.E1518

Bergantung (jika sumber haiwan = HARAM, jika dari tumbuhan = HALAL)
01.E322   02.E325   03.E326   04.E327   05.E329   06.E442   07.E470a   08.E470b   09.E471
10.E472a   11.E472b   12.E472c   13.E472d   14.E472e   15.E472f   16.E473   17.E474   18.E475
19.E477   20.E478   21.E479b   22.E481   23.E482   24.E483   25.E491   26.E492   27.E493
28.E494   29.E495   30.E495   31.E570   32.E571   33.E572   34.E910

Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau xcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...memang patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu.... kat keropok rota pun ada, macam lagi yang teman semua boleh rujuk sendiri...

Xheran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ...sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan seperti ni yg jadi darah daging........maksud hadis ada sebut "setiap daging yang tumbuh dari sumber yang haram maka nerakalah lebih utama baginya"nauzubillah.. mungkin maksud tersirat hadis ni menggambarkan akhlak yang keji akibat makanan haram ni yang membawa seseorang ke arah melakukan maksiat kepada Allah...

Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?
Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan....... Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama...
Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...

Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...
Sekarang dengar khabar JAKIM akan keluarkan akta halal, mudah-mudahan Allah berikan keuatan kepada jemaah Islam bagi merealisasikan harapan agar lambakan makanan haram dipasaran dapat dihapuskan. Walaupun JAKIM punya kuasa mengeluarkan dan memantau sijil halal sebelum ini, namun tiada akta khusus sebelum ini menyukarkan pihak JAKIM mengambil tindakan.

9 comments:

Tanpa Nama berkata...

Bodoh, yang kamu tunjukan daging khinzir tu adalah daging busuk yang ada 'maggots'. Ulat 'Maggot' hanyalah wujud bila daging jadi mereput. Itu proses pereputan semulajadi.Jikalau daging itu segar, ulat 'maggot' tak mungkin wujud. Kalau apa yang you tunjuk adalah benar, jadi daging lembu ataupun kambing patut sama juga. Baik ko check betul-betul. Tak baca buku ataupun train logik? tak pakai otak? Jgn la ikut ikut kata2 orang. Jadi bodo pun x tau dah. Ingat, manusia mati juga ada ulat datang makan. Jadi manusia haram? Pikirlah! Jgn jadi budak bodo!

Tanpa Nama berkata...

takpe jika comment i tak ditunjukan. Harap kau pikir baik baik sebelum terbitkan post anda. jadi gelakan semua orang nanti.

wansaidin berkata...

Hehe mcm ni prang pun ada... Cacing yg terdat dlm dagiging babi ni kn samak dengan air tanah baru blh mati...daging lembu busuk pun xdak ulat atau cacing yang ada pada daging babi nie en yang tak bernama....lagi satu, nak tergelak lak bila encik tanpa nama sebut kalau manusia tu mati ada cacing dan haram gak...mmg manusia tu haram untuk dimakan...sapa yang membodohkan diri tahla....huhu
Kira blh sentuh babi dengan syarat kn samak semula, tapi makan haram....

rully berkata...

Bagus lah ulasan dalam blog ni, info bermanfaat, Terimaksih sudah berbagi

Puja md noor berkata...

saya br check kat mamee monster ada E631, tp ada logo halal dr JAKIM. boleh x pastikan benar2 haram or mcmana? pls emel me ASAP
fuza1979@yahoo.com

Mohd Ridzuan Bin Saidin berkata...

tERIMA KASIH KERANA ANDA PRIHATIN.... banyak produk dipasaran ada cop halal dan banyak juga yang tak punya logo halal tapi ia tetap halal...
e-codes yang saya nyatakan diatas sebagai langkah berjaga-jaga...insyaAllah nnt saya akan edit dan tambah pembahagian ecodes ni sebab ada e codes ni yang asalnya boleh diolah melalui haiwan dan tumbuhan tp menggunakan code yang sama. Mamee setahu saya lepas seliaan dari JAKIM.
cuma saya sendiri mengurangkan dan cuba seboleh mungkin makanan segera dipasaran.

Logo Jakim tulen n tiruan xbanyak beza...blh tengok detail website halal JAKIM.
yang tulen pun banyak yang orang tiru apatah lagi tak tulen...berhati lebih baik :)

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama ni aku tau dia ni kaum pemakan babi..baca lenggok ayat pun blh tau..tu yg backing babi abis2an..wahai tanpa nama yg dungu dan bodoh berotak taik babi..,sila kaji ilmu sains bagi habis..jgn duk pakai pndapat kepala otak kamu je..ahli bijak pandai dan tabib tamadun cina yg beratus tahun lpas pun tak makan babi walau dia penganut budha bro..utk makluman ahli tabib yg bijak pandai ni la yg mengkaji ilmu perubatan ginseng dan pemakanan sihat lain yg blh memperlahankan kekuatan kuman babi sbb dia tau bahaya kuman2 dn cacing2 babi jika berada dlm badan manusia..tanpa nama yg bodoh dan dungu..sila cerdikkan otak kamu dan berpijak di bumi nyata..dasar bodoh susah nak ajar..heheh

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama ni aku tau dia ni kaum pemakan babi..baca lenggok ayat pun blh tau..tu yg backing babi abis2an..wahai tanpa nama yg dungu dan bodoh berotak taik babi..,sila kaji ilmu sains bagi habis..jgn duk pakai pndapat kepala otak kamu je..ahli bijak pandai dan tabib tamadun cina yg beratus tahun lpas pun tak makan babi walau dia penganut budha bro..utk makluman ahli tabib yg bijak pandai ni la yg mengkaji ilmu perubatan ginseng dan pemakanan sihat lain yg blh memperlahankan kekuatan kuman babi sbb dia tau bahaya kuman2 dn cacing2 babi jika berada dlm badan manusia..tanpa nama yg bodoh dan dungu..sila cerdikkan otak kamu dan berpijak di bumi nyata..dasar bodoh susah nak ajar..heheh

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama ni aku tau dia ni kaum pemakan babi..baca lenggok ayat pun blh tau..tu yg backing babi abis2an..wahai tanpa nama yg dungu dan bodoh berotak taik babi..,sila kaji ilmu sains bagi habis..jgn duk pakai pndapat kepala otak kamu je..ahli bijak pandai dan tabib tamadun cina yg beratus tahun lpas pun tak makan babi walau dia penganut budha bro..utk makluman ahli tabib yg bijak pandai ni la yg mengkaji ilmu perubatan ginseng dan pemakanan sihat lain yg blh memperlahankan kekuatan kuman babi sbb dia tau bahaya kuman2 dn cacing2 babi jika berada dlm badan manusia..tanpa nama yg bodoh dan dungu..sila cerdikkan otak kamu dan berpijak di bumi nyata..dasar bodoh susah nak ajar..heheh

 
Hakcipta : Wan Saidin